KARACADAĞ TÜRKMEN DERNEĞİ

Menü

Takvim

BİRLİK BERABERLİK TOPLANTISINDA GÜRAKAR BELEDİYE BAŞKANIMIZ RECEP KÜÇÜKÇAY BEYIN KONUŞMASI
  •

Sayın Kaymakamım ,Suriyeden gelen çok değerli Türkmen kardeşlerim, Değerli Türkmen aşiretimizin muhtarları, meclis üyeleri,Türkmen aşiretimizin değerli ileri gelenleri büyüklerimiz ve Türkmen aşiretimizin güzide mensupları hepiniz Karacadağ Türkmen Derneği Toplantısına hoş geldiniz.

Böyle güzel bir toplantıyla bizleri bir araya getiren buluşturan Türkmen Derneği Başkanı Sayın Nusret Beye ve değerli yönetimine teşekkür ediyorum.

Günümüz küreselleşen dünyada birbirimizden uzaklaşıp yalnızlığa itildiğimiz bir dönemde bizi burada toplayıp tek çatı altında birleştiren birlik ve beraberliğimizi pekiştiren bu Türkmenlik değerimizden dolayı çok mutluyum ve bu mutluluğumu sizinle paylaşmanın sevincini yaşıyorum.

Bugün Bizleri buraya getiren etken; aynı inanç,töre,gelenek ,kültür,birlik,bütünlük,ortak ideal ve hedeflerdir.Bugün biz kader birliği tarih birliği ve şuuru içindeyiz. Türkmenler olarak kaderde,tasada ve kıvançta biriz. Birbirimizi seviyoruz ,sayıyoruz kolayca anlaşabiliyoruz,birlikte hareket edebiliyoruz. Bu ruh asırlar boyunca devam etmiş ve inşallah yüzyıllar boyu devam edecek bizden sonraki nesiller de bu ruhu yaşatacaklarına olan inancım tamdır Sevgili Türkmenler!

Toplumsal dayanışma toplumun kurum ve kuruluşlarıyla ortak değerlerde birleşmesi ve beraber hareket etmesidir. Yaşamımızda toplumsal dayanışmanın çok önemli bir yeri olduğunu biliyoruz. Çünkü iyi yaşamamıza yardımcı olacak hareketlerden birisi dayanışmadır . Bu dayanışmalar sayesinde toplumlar ve ülkeler kalkınır. İşte bizde burada Karacadağ Türkmenleri olarak önce toplumumuzu kalkındırmanın lokomotifi için çaba sarf etmeliyiz ve toplumların kalkınmasıyla ülkemiz kalkınmış olacak. Ben umut ediyorum ki bugün burada bu kalkınmanın adımını atmış oluyoruz.

Bunun için gençlerimize sahip çıkıp bunları okutacağız. Bugün Siverekın en az okuyan kesimi Karacadağ bölgesidir. İlçemize göre hiç gelişmemiş gelişme yönünde bir adım atılmamış veya atmamışız. İşte bunu kamçılayacak olan güç burada sizlersiniz bizleriz. Bunun için önceliğimiz eğitim olacaktır. Çocuklarımızı gençlerimizi okutup ailesine ülkesine yararlı faydalı bir birey yapmalıyız. İşte bu bireylerde bizim geleceğimiz olacaktır. Bölgemizi kalkındırmak eğitim seviyesini yükseltmek,sosyal,siyasal,kültürel ve ekonomik alanlarda ileriye götürmek için var gücümüzle çalışmalıyız..Bunu biz yapalım ki bizden sonraki nesillerde bu mirasımıza sahip çıkıp devam ettirsinler bunu.

Değerli Karacadağ Türkmen mensupları; böyle güzel birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek,farklı bölgelerden gelen Türkmen kardeşlerimizle bir araya gelip bilgi alışverişinde bulunmamız ve fikirlerimize katkıda bulunmak için sorunlarımızı paylaşmak için bu tür birleştirici toplantıların 2 ayda veya 3 ayda bir yapılıp mutad(sürekli) olmasını temenni ediyorum.

Bugün burada gördüğüm bu güzel manzaranın devam etmesini bu kardeşlik duygularının pekişerek devam etmesini temenni ediyorum.

Bize bu güzel günü yaşatan ,bu toplantıyı tertipleyen Çok değerli Karacadağ Türkmen Derneği başkanı Sayın Nusret beye ve yönetimine şükranlarımı sunarken, bizi onurlandıran siz değerli misafirlerimize, mensuplarımıza teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.

İbrahim KARACADAĞLI 17/1/2011
 Sayın Başkanım çok güzel bir konuşma olmuş.Başarılarınızın devamını diliyoruz.
hidayet bucak 18/1/2011
 önemlı konuşmak deyıldır icrattır bende sabaha kadar burda konuşabilırım ama icrat yapmadıktan sonra boş konuşuyorum demeketır
Resim Galerisi

Video Galerisi

Makaleler

Copyright 2010 © Tüm Hakları Saklıdır.